Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Els cardiòlegs demanen l'ús de desfibril·ladors en zones públiques www.batega.es

Els cardiòlegs demanen l'ús de desfibril·ladors en zones públiques

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

 

  • La Junta de Andalucía sol·licita la col·laboració dels empresaris per a la instal·lació d'aquests recursos assistencials 
  • No disminueix la incidència d'infarts

Font: La Informació d'Huelva
Data: 16/07/2012 

Els cardiòlegs andalusos, representats per la Sociedad Andaluza de Cardiologia (SAC), han mostrat el seu suport a la iniciativa de la Junta  d'estendre els desfibril·ladors en tots els espais públics. El Govern andalús va emetre un Decret, al febrer d'aquest any, pel qual s'indica què tipus de llocs han de comptar amb aquest recurs assistencial. A més, s'estimula "la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fos de l'àmbit sanitari en llocs i espais on, encara no estant obligats a això, pugui considerar-se pertinent la seva instal·lació. Igualment s'impulsarà la formació amb continguts en suport vital bàsic i maneig del desfibril·lador". 

El desfibril·lador és un recurs de vital importància per restablir el ritme cardíac en una persona que ha sofert una parada cardiorrespiratòria. L'atenció immediata pot suposar salvar una vida. 

El president de la SAC, Manuel Lagares, entén que el projecte és important i en el qual "es vol involucrar als empresaris de les zones en qüestió perquè contribueixin a l'adquisició d'aquest material. L'altre pilar del projecte és formar a persones que sàpiguen com utilitzar el desfibril·lador". El preu d'un desfibril·lador semiautomàtic és d'uns 3.000 euros, molt barat per als beneficis que pot produir. 

Les estadístiques a nivell andalús assenyalen que la incidència dels infarts i de les angines de pit s'han estabilitzat, encara que no baixen. Una altra de les metes de la Societat Andalusa de Cardiologia és treballar en la prevenció dels factors de risc que, entre altres aspectes, contribuiran a fer descendir l'índex d'infarts i resta de malalties cardiovasculars, que és la primera causa de mort. En aquest sentit, la SAC suggereix que els bons hàbits s'apliquin des de la infància. En aquest aspecte, els cardiòlegs no són molt optimistes i menys encara en aquesta època de crisi. El decreixent poder adquisitiu es reflecteix també en la dieta, de manera que "es tendirà més al consum de grasses el que, a mitjà termini, provocarà més problemes cardiovasculars i més colesterol". 

Aquesta importància de la dieta des de la infància és un valor fonamental per a aquests especialistes andalusos que han de tractar, en les seves consultes, casos de nens que ja presenten arterioesclerosis o enduriment de les artèries. 

Per la SAC aquest és un dels seus cavalls de batalla, atès que la societat sembla anar guanyant la partida al tabac. En aquesta lluita, avanços com la prohibició de fumar en espais públics són inqüestionables.

 



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews