Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
En una emergència, codi PAS www.batega.es

En una emergència, codi PAS

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

Font: Malaga Avui | 01.12.2011

Davant una emergència cal fer tres coses: protegir (P), avisar (A) i socórrer (S). Per si algú dubte, es pot memoritzar com a codi PAS. El primer és assegurar-se que tant la persona com els qui van a ajudar-la estan en un lloc segur. Després cal comprovar si està conscient i si respira. En cas negatiu, avisar al 061 i iniciar les maniobres de RCP, aquestes en les quals es pressiona amb les mans a l'altura de l'estèrnum.

La tècnica requereix el seu aprenentatge i varia segons s'apliqui en nens o en adults, però no és impossible d'aprendre per a un ciutadà del carrer. Olga Jiménez, infermera del 061, va explicar dos casos reals. Un, el d'un home de 40 anys, amb parada cardiorrespiratòria al que un farmacèutic li va fer RCP mentre arribava l'ambulància. Va sobreviure. Un altre, un home de la mateixa edat que no va tenir qui ho socorregués fins que va arribar la UVI mòbil. Encara que els sanitaris van aconseguir treure-ho de la parada, va quedar en mort cerebral i va morir als dos mesos. Amb aquests exemples, Jiménez va intentar conscienciar de la importància que la població estigui formada per donar una assistència bàsica mentre arriben els serveis d'emergència, una assignatura que en aquestes latituds la societat encara té pendent.

Cada 20 minutos una persona sofreix a Espanya una parada cardiorrespiratòria i quatre de cada cinc ocorren fora d'un hospital. Amb aquestes dades, és clar que la formació de la població en resucitació cardiopulmonar (RCP) és imprescindible per salvar vides. Ahir, el 061 va impartir un curs a una vintena de persones perquè sàpiguen com actuar davant una emergència.

Des que es va engegar aquesta iniciativa en 2006, ja ha format a uns 1.600 malaguenys.



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews