Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de Cookies         OK     
 
+34 93 519 29 29
Un policia salva a passatger amb infart després de seguir un curs de reanimació www.batega.es

Un policia salva a passatger amb infart després de seguir un curs de reanimació

Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado

 

Font: EFE
Data: 15/03/2012 

Un policia de Barajas ha aconseguit salvar la vida d'un passatger noruec que va sofrir un infart, en realitzar-li els massatges i les descàrregues amb desfibril·lador que havia après en un dels cursos de reanimació cardiopulmonar que imparteix l'aeroport.

Segons han informat a Efe fonts policials, el succés es va registrar a mitjan febrer en la terminal 1 de l'aeroport madrileny, on una patrulla d'agents va detectar que un home, d'entre 50 i 60 anys, estava tombat en el sòl inconscient, per la qual cosa, a més d'avisar al servei mèdic de Barajas, van procedir a reanimar-li.

Per a això, un dels agents, va engegar els coneixements que havia après en el curs i, després d'uns cinc minuts en els quals el pacient no responia, va observar que el passatger "va començar a tenir pols i va començar a recobrar la consciència".

L'home Jan Erik K., de 57 anys, havia arribat a l'aeroport de Barajas en un vol procedent d'Oslo per trobar-se amb el seu fill de 19 anys, que li esperava en la terminal.

El malalt va ser traslladat a l'Hospital Ramón y Cajal i la doctora que li va atendre en l'aeroport va determinar que havia sofert un infart i que, gràcies "a la ràpida i eficaç intervenció de l'agent, havia salvat la vida".

En 2009 Aena va començar a instal·lar a Barajas punts de "rescat cardíac" i tres anys després són 75 les "columnes amb sistema d'avís" que disposa aquest aeroport en les seves quatre terminals.

Segons ha explicat a Efe el director adjunt de Barajas, José Sanz Dodero, els desfibril·ladors estan instal·lats en les citades columnes, que, en ser activades, alerten al Centre de Gestió Aeroportuària (CGA) perquè avisi al servei mèdic de les instal·lacions que ha d'acudir a assistir a un malalt.

Des de la instal·lació dels "punts de rescat cardíac" més de 800 treballadors de l'aeroport han seguit els cursos de reanimació, la qual cosa els faculta per poder actuar en aquests moments inicials "crucials" per evitar la defunció.

Els cursos han estat impartits per personal de la Fundación Medico Rural, que va manifestar que a Espanya es registren uns 70.000 infarts a l'any i 27.000 d'aquestes persones moren abans d'arribar a l'hospital.

 



Més informació ?

Enviar
Batega, Difusió del Suport Vital
Carrer Marie Curie, 3 local A. 08042 Barcelona
T. 93 519 29 29

Genial
Muy bien" Expertos en reanimación cardiopulmonar, un gusto trabajar con ellos
Genial
"Genial" Mi empresa ha apostado por la cardioprotección, hemos elegido a Batega por su calidad y servicio
Muy bien
"Muy bien" Hemos instalado desfibriladores en nuestros tres gimnasios
Muy bien
"Muy bien" Batega nos dió un curso de reanimación y ahora estamos preparados para una emergencia
Una médica con un desfibrilador en el coche reanima a un ciclista infartado
Puntuación 4.5/5 4 reviews